Recycled tea-bags from India

In West Bengalen India, nabij de grens met Bangladesh, worden in de thee - landbouw grote hoeveelheden 50 liter balen / zakken gebruikt voor het verwerken en opslaan van verse theebladeren. Deze zakken werden na de productie als afval beschouwd, omdat ze bedrukt zijn met logo’s en teksten van de vele lokale theeplantages . Na het verwerken van de theebladeren werden ze voorheen als afval gedumpt of verbrand.

In een uniek duurzaamheidsproject worden deze tassen nu voor Baza verzameld. De verzamelaars krijgen een beloning en onze mensen maken de tassen vervolgens schoon en selecteren de verschillende kleuren en structuren. Als een volgende stap worden patronen uitgesneden en gaan ze naar de hogere verdieping van onze fabriek, waar de collega's op naaimachines de volgende productiefase verzorgen. Met keurig ambachtelijke precisie worden de uitgesneden patronen tot nieuwe vormen gemaakt.

Als u een model in handen heeft, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de fraaie wijze waarop de bodemringen keurig zijn afgewerkt met een stukje “sluitband”, of hoe de kweektassen netjes zijn omgezoomd. Sommige tassen zijn uitgevoerd met ophangringen, die de producten geschikt maken voor zowel hangend en staand tuinieren. Zo ontstaat uit gebruikt verpakkingsmateriaal een hele serie nieuwe Baza-kweekproducten van een zeer sterk en duurzaam materiaal.

In Alkmaar Holland volgt de laatste productiefase. Een speciale aardemix wordt toegevoegd, zaden worden in speciale vochtbestendige zakjes bijgesloten, plantlabels en gebruiksaanwijzingen worden toegevoegd. Het product wordt geassembleerd tot verschillende thema's, zoals kweeksets voor thee, peper, kruiden, vlinderbloementuintjes, balkontuintjes enz.. Als laatste fase worden de producten opgesteld in displays en voorzien van topkaarten en labeling die de winkelier wenst. Vanaf de start van dit project in 2015 hebben we vele honderdduizenden Baza kweektassen gemaakt en een zeer groot aantal gebruikte theezakken verwerkt / gerecycled. Een leuk detail is dat alle Baza kweektassen uniek zijn, omdat ze iedere keer weer een andere bedrukking hebben! Er valt dus veel te kiezen voor de consument! We werken met veel plezier, met geweldige mensen aan geweldige producten!

Op deze link ziet u een documentaire hoe het recycle proces in z’n werk gaat.

Baza